(+31) 0619260747
info@osteopathiekliniek.nl
Ma - Vrij: 9:00uur - 17:00uur
Title Image

Behandeling

Home  /  Osteopathie  /  Behandeling

Hoe verloopt een Behandeling bij Osteopathie Kliniek?

Een behandeling bij Osteopathie Kliniek is gericht op het grondig onderzoeken en effectief behandelen van uw klachten. De stappen van een osteopathische behandeling zijn ontworpen om inzicht te krijgen in uw gezondheidsproblemen en deze op een holistische manier aan te pakken.

Eerste Consult

  • Intakegesprek Het eerste consult begint met een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we uw klachten, medische geschiedenis, levensstijl en eventuele eerdere behandelingen. Dit helpt ons om een volledig beeld te krijgen van uw situatie en de mogelijke oorzaken van uw klachten te begrijpen.
  • Lichamelijk Onderzoek Na het intakegesprek voeren we een lichamelijk onderzoek uit. Dit onderzoek is essentieel om de bron van uw klachten te achterhalen. We onderzoeken uw houding, bewegingsvrijheid en palpatie (het voelen van de weefsels met de handen). Dit grondige onderzoek is cruciaal omdat de oorzaak van de klachten vaak op een andere plek kan liggen dan waar de pijn zich manifesteert.

Behandelplan en Behandeling

  • Opstellen van een Behandelplan Op basis van de bevindingen uit het intakegesprek en het lichamelijk onderzoek stellen we een behandelplan op. Dit plan is specifiek afgestemd op uw klachten en behoeften, en is ontworpen om de beweeglijkheid en functie van uw lichaam te herstellen.
  • Uitvoeren van de Behandeling De daadwerkelijke behandeling bestaat uit een reeks manuele technieken die worden toegepast om de beweeglijkheid van de gewrichten en weefsels te verbeteren. Deze technieken kunnen variëren van zachte mobilisaties en stretching tot specifieke manipulaties.

Nazorg en Vervolgafspraken

  • Nazorg Na de behandeling krijgt u vaak adviezen mee voor thuis, zoals oefeningen of leefstijlveranderingen die kunnen bijdragen aan uw herstel en het voorkomen van toekomstige klachten.
  • Vervolgafspraken Afhankelijk van uw klachten en de vooruitgang, kunnen vervolgafspraken nodig zijn. Tijdens deze afspraken wordt de voortgang geëvalueerd en de behandeling indien nodig aangepast.