(+31) 0619260747
info@osteopathiekliniek.nl
Ma - Vrij: 9:00uur - 17:00uur
Title Image

Wat is Osteopathie

Home  /  Osteopathie  /  Wat is Osteopathie

Osteopathie

Bij Osteopathie Kliniek geloven we sterk in de kracht van het lichaam om zichzelf te genezen en in balans te blijven. Osteopathie is een holistische en manuele geneeskunde die zich richt op het bevorderen van gezondheid door het herstellen van bewegingsvrijheid in het lichaam. Deze benadering beschouwt het lichaam als een geïntegreerd geheel, waarbij alle systemen en weefsels met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Door zachte manuele technieken toe te passen, helpt een osteopaat de natuurlijke balans en het zelfgenezend vermogen van het lichaam te herstellen.

Holistische Benadering

In onze praktijk beschouwen we het lichaam als een samenhangend systeem waarin alle structuren, van spieren en botten tot organen en bloedvaten, nauw met elkaar verbonden zijn. Problemen in één deel van het lichaam kunnen invloed hebben op andere delen. Bijvoorbeeld, een bewegingsbeperking in de buik kan rugpijn veroorzaken doordat de spieren en weefsels in dat gebied onder extra spanning komen te staan. Door deze holistische benadering worden niet alleen de symptomen behandeld, maar ook de onderliggende oorzaken van de klachten aangepakt. Dit houdt in dat we niet alleen de plaats van de pijn onderzoeken, maar ook andere delen van het lichaam die mogelijk bijdragen aan de klacht. Deze benadering helpt bij het vinden van de onderliggende oorzaken van de klachten en niet alleen bij het verlichten van de symptomen.

Zelfgenezend Vermogen

Een van de kernprincipes van osteopathie is het vertrouwen in het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Het lichaam heeft van nature de capaciteit om zichzelf te herstellen wanneer het de juiste omstandigheden krijgt. Wij stimuleren deze natuurlijke processen door de bewegingsvrijheid en de doorbloeding te verbeteren, wat essentieel is voor het aanvoeren van voedingsstoffen en zuurstof en het afvoeren van afvalstoffen. Dit proces ondersteunt het lichaam bij het herstel en draagt bij aan een betere algehele gezondheid.

 

Bij Osteopathie Kliniek bieden we een veelzijdige en holistische benadering van gezondheidszorg die zich richt op het herstellen van de natuurlijke balans en beweeglijkheid in het lichaam. Door het toepassen van zachte, manuele technieken, helpen we bij het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam, wat kan leiden tot verlichting van een breed scala aan klachten en een verbetering van de algehele gezondheid. Osteopathie biedt effectieve oplossingen voor zowel acute als chronische klachten en is geschikt voor mensen van alle leeftijden.

Voor meer informatie of om een afspraak te maken, kunt u contact opnemen met een van onze erkende osteopaten die geregistreerd zijn bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Wij staan klaar om u te helpen op uw weg naar een betere gezondheid en welzijn.